Etykiety

czwartek, 4 kwietnia 2013

Sałata z fetą i granatem




SKŁADNIKI:

SAŁATKA:
  • mieszanka sałat (lub główka sałaty lodowej)
  • 1 granat
  • zioła prowansalskie (suszone)
  • ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • 3-4 rzodkiewki
  • ser feta (lub inny sałatkowy)
  • 100 ml jogurtu naturalnego
WYKONANIE:


SAŁATA:

Zaczynamy od przygotowania dresingu ziołowo-czosnkowego. W tym celu do miseczki wlewamy 100-150 ml jogurtu naturalnego. Dodajemy 2 łyżeczki ziół prowansalskich i przeciskamy ząbek czosnku. Dresing solimy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 5 minut aby aromaty się połączyły. Pomidory i ser feta kroimy w kostkę. Granata przekrajemy na pół i wydłubujemy miąższ. Na talerzu układamy mieszankę sałat, na wierzch kładziemy ser feta i polewamy dresingiem. Układamy pomidory i znów polewamy odrobiną dresingu. Wszystko posypujemy miąższem z granatu.


SMACZNEGO!!


3 komentarze:

  1. Fantastyczny pomysł na sałatkę :) Pychota.

    --
    Zapraszam również do siebie: kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Prezentuje się bajecznie kolorowo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ..hmm..a ja mam pytanie .....czy Kasi smakowalo.....
    ...wyglada apetycznie.
    Basia

    OdpowiedzUsuń