SKŁADNIKI:
SAŁATKA:
- mieszanka sałat (lub główka sałaty lodowej)
- 1 granat
- zioła prowansalskie (suszone)
- ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 3-4 rzodkiewki
- ser feta (lub inny sałatkowy)
- 100 ml jogurtu naturalnego
WYKONANIE:
SAŁATA:
Zaczynamy od przygotowania dresingu ziołowo-czosnkowego. W tym celu do miseczki wlewamy 100-150 ml jogurtu naturalnego. Dodajemy 2 łyżeczki ziół prowansalskich i przeciskamy ząbek czosnku. Dresing solimy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 5 minut aby aromaty się połączyły. Pomidory i ser feta kroimy w kostkę. Granata przekrajemy na pół i wydłubujemy miąższ. Na talerzu układamy mieszankę sałat, na wierzch kładziemy ser feta i polewamy dresingiem. Układamy pomidory i znów polewamy odrobiną dresingu. Wszystko posypujemy miąższem z granatu.
SMACZNEGO!!
Fantastyczny pomysł na sałatkę :) Pychota.
OdpowiedzUsuń--
Zapraszam również do siebie: kulinarnyblog.pl
Prezentuje się bajecznie kolorowo :)
OdpowiedzUsuń..hmm..a ja mam pytanie .....czy Kasi smakowalo.....
OdpowiedzUsuń...wyglada apetycznie.
Basia