Etykiety

sobota, 29 marca 2014

Tarta z ciasta francuskiego.

SKŁADNIKI:

TARTA:

  • 250g ciasta francuskiego
  • 3 łyżki ketchupu
  • 4 plastry szynki
  • 250 g mozzarelli (może być w kulce)
  • 3 małe, słodkie papryki
  • 100g oliwek
  • paczka rukoli


WYKONANIE:

Zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 220 °C (piekarnik bez termoobiegu) / 200°C (piekarnik z termoobiegiem). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i naszym ciastem. Nakłuwamy ciasto widelcem i smarujemy ketchupem. Tak przygotowaną blaszkę wstawiamy do piekarnika na około 12-15 minut.



Kiedy ciasto się piecze, kroimy wszystkie składniki. Cebulę w pół-krążki, oliwki na połówki, paprykę w plasterki a szynkę w paski.


Podpieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i układamy wszystkie składniki. Najpierw kładziemy ser następnie cebulę, szynkę znów ser, oregano, paprykę, oliwki i na koniec jeszcze trochę sera.



Tak przygotowaną tartę wstawiamy do piekarnika na następne 15 minut. Kiedy tarta się upiecze a ser roztopi, posypujemy ją odrobiną rukoli i podajemy na stół.

SMACZNEGO!!!





9 komentarzy:

  1. Chciało Ci się brudzić tyle talerzyków? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Musiała być pyszna :)
    ---
    http://takeittasty.blogspot.com
    http://facebook.com/takeittasty

    OdpowiedzUsuń
  3. Konkurs z okazji tygodnia brytyjskiego w Lidlu! Szczegóły: http://www.magiccookingtime.pl/2014/06/konkurs-z-okazji-tygodnia-brytyjskiego.html

    OdpowiedzUsuń
  4. tarta pycha - robiłam! dzięki za przepis

    OdpowiedzUsuń
  5. ajć, aż mi ślinka pociekła tak apetycznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetnie wygląda chciałoby się kawałek :)

    OdpowiedzUsuń