SKŁADNIKI:
TARTA:
- 250g ciasta francuskiego
- 3 łyżki ketchupu
- 4 plastry szynki
- 250 g mozzarelli (może być w kulce)
- 3 małe, słodkie papryki
- 100g oliwek
- paczka rukoli
WYKONANIE:
Zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 220 °C (piekarnik bez termoobiegu) / 200°C (piekarnik z termoobiegiem). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i naszym ciastem. Nakłuwamy ciasto widelcem i smarujemy ketchupem. Tak przygotowaną blaszkę wstawiamy do piekarnika na około 12-15 minut.
Kiedy ciasto się piecze, kroimy wszystkie składniki. Cebulę w pół-krążki, oliwki na połówki, paprykę w plasterki a szynkę w paski.
Podpieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i układamy wszystkie składniki. Najpierw kładziemy ser następnie cebulę, szynkę znów ser, oregano, paprykę, oliwki i na koniec jeszcze trochę sera.
Tak przygotowaną tartę wstawiamy do piekarnika na następne 15 minut. Kiedy tarta się upiecze a ser roztopi, posypujemy ją odrobiną rukoli i podajemy na stół.
SMACZNEGO!!!
Chciało Ci się brudzić tyle talerzyków? :)
OdpowiedzUsuńto specjalnie do zdjęcia :)
UsuńMusiała być pyszna :)
OdpowiedzUsuń---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty
Konkurs z okazji tygodnia brytyjskiego w Lidlu! Szczegóły: http://www.magiccookingtime.pl/2014/06/konkurs-z-okazji-tygodnia-brytyjskiego.html
OdpowiedzUsuńtarta pycha - robiłam! dzięki za przepis
OdpowiedzUsuńciekawie sie prezentuje ! :)
OdpowiedzUsuńajć, aż mi ślinka pociekła tak apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda chciałoby się kawałek :)
OdpowiedzUsuńPowala smakiem :)
OdpowiedzUsuń